Jadłospis na wzdęty brzuch WIOSNA/LATO z LIDLA
Opis
Poczuj ulgę z e-bookiem „Jadłospis na wzdęty brzuch WIOSENNO-LETNI z LIDLA”.
Został on stworzony z myślą o tych, którzy zmagają się z przewlekłymi wzdęciami, bólami brzucha czy objawami IBS i SIBO.
Dlaczego ten e-book jest dla Ciebie?
Kompleksowa wiedza – zdobędziesz dogłębną wiedzę na temat diety low FODMAP. Zrozumiesz, jak dieta wpływa na Twoje samopoczucie, a praktyczne wskazówki pomogą w codziennym funkcjonowaniu.
Elastyczność i dostosowanie – jadłospis umożliwia dostosowanie posiłków do Twoich indywidualnych potrzeb. Każda potrawa jest opisana pod względem kaloryczności, ilości błonnika i indeksu glikemicznego, dzięki czemu z łatwością zaplanujesz zbilansowaną dietę.
Sukces dzięki etapom – e-book zawiera szczegółowy plan diety, podzielony na fazę eliminacyjną i reintrodukcyjną, gwarantując skuteczne zmniejszenie objawów.
Co znajdziesz w środku?
- 60 przepysznych przepisów, idealnych na ciepłe dni, abyś cieszył/a się smakiem bez obaw o wzdęcia.
- Jadłospis w 4 kalorycznościach, tj. 1600, 1800, 2000, 2200 kcal (płacisz tylko raz).
- Praktyczne wskazówki, które pomogą Ci poradzić sobie z dietą low FODMAP.
- Szczegółowy plan diety, wraz z etapem reintrodukcji, dzięki czemu krok po kroku wprowadzisz zmiany.
Dlaczego warto?
- Zyskasz kontrolę nad swoimi objawami, a wzdęcia staną się przeszłością.
- Odkryjesz nowe, pyszne i zdrowe przepisy, które wprowadzą różnorodność do Twojej diety.
- Będziesz cieszyć się smakiem i zdrowiem, bez zbędnych ograniczeń.
- Skorzystaj z praktycznego i łatwego w użyciu e-booka, który wprowadzi Cię w świat zdrowego odżywiania.
- Jadłospis na wzdęty brzuch TO NIE TYLKO pełnowartościowe posiłki low FODMAP, ale również wiedza z zakresu IBS, SIBO, wskazówki, tabela FODMAP, ciekawostki i wiele innych!
Spis posiłków:
Śniadania, 2 śniadania oraz kolacje ~ 350 / 400 / 450 / 500 kcal
Jednoporcjowy deser al'a kinder country
Kakaowa owsianka z nasionami chia, truskawkami i kiwi
Naleśniki z malinowo-kokosowym nadzieniem w czekoladowej polewie
Ziemniaki w mundurkach z wegańskim twarożkiem
Warzywa zapiekane pod beszamelem
Jednoporcjowy jogurtowiec z borówkami
Czekoladowa komosanka z owocami i chipsami bananowymi
Bananowe musli z malinami i białą czekoladą
Egzotyczna owsianka z syropem klonowym i suszonym ananasem
Tofu tikka masala z ryżem
Omlet z łososiem i szpinakiem
Sałatka korzeniowa z burakiem i mozzarellą
Szpinakowe gofry z szynką i cheddarem
Wegetariańska pizza na mące orkiszowej z mozzarellą
Budyniowy omlet z borówkami pod masłem orzechowym
Jajka faszerowane pastą z zielonym groszkiem
Ryż na mleku z cynamonem i duszonym ananasem
Szybkie musli z patelni z borówkami i jogurtem naturalnym
Bułka owsiana zapiekana z kozim serem, pomidorem i cukinią
Kanapki z masłem bazyliowym i pomidorami
Klonowy, jednoporcjowy serniczek z borówkami
Makaronowa sałatka z brokułem, cheddarem i kukurydzą
Kokosowa komosanka z borówkami i chipsami bananowymi
Komosanka a'la biały michałek z sosem malinowo-truskawkowym
Szpinakowe placuszki z truskawkami
Grzanki z mozzarellą i pietruszkowym pesto
Wiosenna sałatka w dressingu z sera koziego
Tosty ze szpinakową jajecznicą i pomidorem
Selerowa sałatka z kukurydzą, ananasem i szynką w majonezie
Placuszki kokosowe z ananasem
Owsianka a'la snickers
Bananowe gofry z truskawkami i białą czekoladą
Caprese na kanapce
Ryżowianka al'a bounty
Aromatyczny gulasz z soczewicy z pieczywem
Jajka faszerowane majonezem z rzodkiewką i pieczywem
Kremowa ryżowianka ze słodkim musem borówkowo-malinowym
Leniwe kluski z sosem truskawkowym
Pancake's z syropem klonowym i borówkami
Ryżowa sałatka z tuńczykiem i korniszonami
Szybki deser owocowy z gorzką czekoladą
Warzywne frytki z dipem z soczewicy
Jednoporcjowa truskawkowa delicja
Omlet z serem cheddar i sosem pomidorowym
Obiady ~ 550 / 600 / 650 / 700 kcal
Łosoś w sosie koperkowym na fasolce szparagowej
Delikatna zapiekanka z tofu
Burger wołowy z majonezem i warzywami
Gulasz drobiowy w kremowym sosie z boczniakami i cukinią
Makaron ryżowy z boczniakami i tofu
Kurczak curry z ananasem i mleczkiem kokosowym
Pieczone udka w marynacie musztardowej z ziemniakami i buraczkami
Filet w płatkach owsianych z młodymi ziemniaczkami
Wegetariańskie leczo z bakłażanem i szpinakiem
Pieczarkowe klopsiki z indyka w sosie pomidorowym na ryżu
Pieczony dorsz z marchewką i groszkiem w delikatnym sosie
Pieczony łosoś w sosie pietruszkowo-kokosowym
Spaghetti z tofu w sosie pomidorowym
Rybne szaszłyki z warzywami, sosem koperkowym i młodymi ziemniakami
Spaghetti z pieczarkami, tofu i brokułem
Szybka zupa pho z zielonymi warzywami i pulpecikami wołowymi
Renata Guzik
Świetne opracowanie! Jadłospis bardzo przejrzysty, nieskomplikowany. I jeszcze porady.. Polecam bardzo!