Jadłospis na wzdęty brzuch 4.0 WIOSENNO-LETNI z LIDLA
Opis
Jadłospis na wzdęty brzuch low FODMAP 4.0 WIOSENNO-LETNI w formie ebooka jest przeznaczony dla osób, które zmagają się z ciągłymi wzdęciami i bólami brzucha. Świetnie sprawi się również jako wsparcie przy leczeniu IBS oraz SIBO, ponieważ często właśnie przy tych jednostkach chorobowych towarzyszą nam przewlekłe wzdęcia gazy, zaparciami, biegunkami, zaparcia i biegunki podczas jednego wypróżniania, trądzik, zmęczenie, stany depresyjne, ciągły ból brzucha. Celem jadłospisu jest wyciszenie objawów i regeneracja jelit. Wszystko po to, aby poprawić jakość Twojego życia i w końcu czuć się dobrze!
‼️UWAGA‼️
Jadłospis na wzdęty brzuch TO NIE TYLKO pełnowartościowe posiłki low FODMAP, ale również wiedza z zakresu IBS, SIBO, wskazówki, tabela FODMAP, ciekawostki i wiele innych!
SPRAWDŹ, CO OTRZYMASZ PO ZAKUPIE JADŁOSPISU!
Jedyny w swoim rodzaju system odżywiania, który pozwoli Ci jeść posiłki, na które masz w danym dniu ochotę. Nie musisz trzymać się ścisłych reguł, które z czasem stają się frustrujące i ciężkie do przestrzegania. Jadłospis został podzielony na śniadania, 2 śniadania, obiady oraz kolację. Każdy posiłek w danej kategorii posiada przybliżoną wartość kcal, dzięki czemu możesz je dowolnie ze soba mieszać. Niezależnie od wyboru efekt końcowy zawsze będzie taki sam.
JADŁOSPIS PODZIELONY JEST NA FAZĘ ELIMINACYJNĄ ORAZ FAZĘ REINTRODUKCJI. CAŁOŚĆ POPRZEDZONA JEST MENU ŁAGODZĄCYM
Co zyskasz kupując jadłospis?
- aż 60 pomysłów na zdrowe i pyszne dania, które możesz stosować jako wsparcie leczenia SIBO oraz IBS;
- jadłospis w 4 kalorycznościach, tj. 1600, 1800, 2000, 2200 kcal,
- dokładny sposób przygotowania każdej potrawy,
- zawsze pod ręką będziesz miał przepisy na zdrowe posiłki,
- prawie 100 stron wiedzy i przepisów, które sprawią, że w końcu poczujesz się lepiej,
- przekonasz się, że zdrowe odżywianie może być przyjemne,
- zdecydowaną większość produktów z tego jadłospisu kupisz w Lidlu.
Spis posiłków:
Śniadania, 2 śniadania oraz kolacje ~ 350 / 400 / 450 / 500 kcal
Jednoporcjowy deser al'a kinder country
Kakaowa owsianka z nasionami chia, truskawkami i kiwi
Naleśniki z malinowo-kokosowym nadzieniem w czekoladowej polewie
Ziemniaki w mundurkach z wegańskim twarożkiem
Warzywa zapiekane pod beszamelem
Jednoporcjowy jogurtowiec z borówkami
Czekoladowa komosanka z owocami i chipsami bananowymi
Bananowe musli z malinami i białą czekoladą
Egzotyczna owsianka z syropem klonowym i suszonym ananasem
Tofu tikka masala z ryżem
Omlet z łososiem i szpinakiem
Sałatka korzeniowa z burakiem i mozzarellą
Szpinakowe gofry z szynką i cheddarem
Wegetariańska pizza na mące orkiszowej z mozzarellą
Budyniowy omlet z borówkami pod masłem orzechowym
Jajka faszerowane pastą z zielonym groszkiem
Ryż na mleku z cynamonem i duszonym ananasem
Szybkie musli z patelni z borówkami i jogurtem naturalnym
Bułka owsiana zapiekana z kozim serem, pomidorem i cukinią
Kanapki z masłem bazyliowym i pomidorami
Klonowy, jednoporcjowy serniczek z borówkami
Makaronowa sałatka z brokułem, cheddarem i kukurydzą
Kokosowa komosanka z borówkami i chipsami bananowymi
Komosanka a'la biały michałek z sosem malinowo-truskawkowym
Szpinakowe placuszki z truskawkami
Grzanki z mozzarellą i pietruszkowym pesto
Wiosenna sałatka w dressingu z sera koziego
Tosty ze szpinakową jajecznicą i pomidorem
Selerowa sałatka z kukurydzą, ananasem i szynką w majonezie
Placuszki kokosowe z ananasem
Owsianka a'la snickers
Bananowe gofry z truskawkami i białą czekoladą
Caprese na kanapce
Ryżowianka al'a bounty
Aromatyczny gulasz z soczewicy z pieczywem
Jajka faszerowane majonezem z rzodkiewką i pieczywem
Kremowa ryżowianka ze słodkim musem borówkowo-malinowym
Leniwe kluski z sosem truskawkowym
Pancake's z syropem klonowym i borówkami
Ryżowa sałatka z tuńczykiem i korniszonami
Szybki deser owocowy z gorzką czekoladą
Warzywne frytki z dipem z soczewicy
Jednoporcjowa truskawkowa delicja
Omlet z serem cheddar i sosem pomidorowym
Obiady ~ 550 / 600 / 650 / 700 kcal
Łosoś w sosie koperkowym na fasolce szparagowej
Delikatna zapiekanka z tofu
Burger wołowy z majonezem i warzywami
Gulasz drobiowy w kremowym sosie z boczniakami i cukinią
Makaron ryżowy z boczniakami i tofu
Kurczak curry z ananasem i mleczkiem kokosowym
Pieczone udka w marynacie musztardowej z ziemniakami i buraczkami
Filet w płatkach owsianych z młodymi ziemniaczkami
Wegetariańskie leczo z bakłażanem i szpinakiem
Pieczarkowe klopsiki z indyka w sosie pomidorowym na ryżu
Pieczony dorsz z marchewką i groszkiem w delikatnym sosie
Pieczony łosoś w sosie pietruszkowo-kokosowym
Spaghetti z tofu w sosie pomidorowym
Rybne szaszłyki z warzywami, sosem koperkowym i młodymi ziemniakami
Spaghetti z pieczarkami, tofu i brokułem
Szybka zupa pho z zielonymi warzywami i pulpecikami wołowymi
Renata Guzik
Świetne opracowanie! Jadłospis bardzo przejrzysty, nieskomplikowany. I jeszcze porady.. Polecam bardzo!