Jadłospis 7-dniowy NISKOHISTAMINOWY
Opis
W tym obszernym, ponad 50 stronnicowym eBooku odkryjesz starannie wyselekcjonowaną kolekcję 28 przepisów, które skomponowane są tak, aby pomóc w zarządzaniu objawami nietolerancji. Żaden ze składników tej diety nie jest przypadkowy.
Najczęściej zadawane pytania FAQ:
1. Czy przepisy są low FODMAP?
Nie, ale odsyłam do drugiego wariantu, który jest niskohistaminowy i jednocześnie low FODMAP.
2. Ile przepisów znajduje się w jadłospisie?
Jadłospis 7-dniowy składa się z 4 posiłków dziennie, po 7 propozycji na każdy posiłek (śniadanie, 2 śniadanie, obiad i kolacja). Oznacza to, że w jadłospisie znajdziesz aż 28 przepisów na pyszne dania niskohistaminowe.
3. Czy w jadłospisie znajdę opcje bez mięsa?
Tak, natomiast nie jest to typowy jadłospis wegetariański.
4. W przepisach jest nabiał - nie należy się go obawiać?
Nabiał użyty w przepisach zazwyczaj jest dobrze tolerowany na diecie niskohistaminowej.
5. Czy w jadłospisie znajdę zdjęcia posiłków?
Z racji, że jest to jadłospis specjalistyczny i skupiłam się w nim na przekazaniu wiedzy oraz skomponowaniu przepisów w taki sposób, aby wspomóc terapię, nie umieszczałam zdjęć posiłków.
6. Jakie dodatkowe informację znajdują się w jadłospisie?
- dowiesz się, gdzie występuje histamina, jakie są objawy jej nietolerancji oraz jakie są jej przyczyny,
- znajdziesz wskazówki dotyczące suplementacji, która może wspierać Twój organizm w przypadku nietolerancji histaminy,
- odkryjesz, które produkty są dobrze, średnio, słabo, i źle tolerowane przez osoby z nietolerancją histaminy.
7. Czy produkty są ogólnodostępne?
Tak - większość produktów dostaniesz w każdym większym sklepie lub bez problemu możesz zamówić je przez internet.
Spis posiłków:
ŚNIADANIE 350 / 400 / 450 / 500 kcal
OWSIANKA NA MLEKU SOJOWYM
GRYCZANKA Z BRZOSKWINIĄ I MIGDAŁAMI
KOMOSANKA Z JAGODAMI I ORZECHAMI NERKOWCA
TOSTY Z MOZZARELLĄ W ZIOŁACH
TORTILLA Z TOFU I OLIWĄ PIETRUSZKOWĄ
JAJECZNICA Z ŻÓLTEK W WARZYWNYM TRIO
RACUSZKI JABŁKOWE
2 ŚNIADANIE 350 / 400 / 450 / 500 kcal
GOFRY RYŻOWE Z WIŚNIAMI
OMLET Z MOZZARELLĄ, CUKINIĄ I ZIOŁAMI
OWSIANKA Z BORÓWKAMI, SKRYREM I MIGDAŁAMI
KOKTAJL Z KOMOSĄ RYŻOWĄ, WIŚNIAMI I KAROBEM
GRYCZANKA Z MANGO SKYREM I ORZECHAMI
KANAPKI Z SEREM FETA I BURACZKIEM W KOPERKU
WRAP Z INDYKIEM I SOSEM CZOSNKOWYM
OBIAD 550 / 600 / 650 / 700 kcal
DORSZ W CIEŚCIE KUKURYDZIANYM
DNIOWE LECZO Z TOFU NA KOMOSIE RYŻOWEJ
MAKARON Z BAZYLIOWYM PESTO
AROMATYCZNY BOWL Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ
PIECZONA MIRUNA Z DUSZONYM JARMUŻEM
PULPECIKI Z INDYKA W SOSIE KOPERKOWYM
ZAPIEKANA WARZYWNA ZUPA POD MOZZARELLĄ
KOLACJA 350 / 400 / 450 / 500 kcal
MAKARONOWA SAŁATKA Z SEREM FETA
WARZYWNA SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z INDYKIEM
SAŁATKA Z MOZZARELLĄ I TOSTAMI
CARPACCIO Z BURAKA I KALAREPY
KANAPKI Z SEREM FETA, SZYNKA I RUKOLĄ
DYNIOWA SZAKSZUKA Z JARMUŻEM
NALEŚNIKI Z MANGO TWAROŻKIEM I MIGDAŁAMI
Ten eBook jest produktem cyfrowym dostępnym do natychmiastowego pobrania.